Svetsning av aluminium

  1. Hem
  2. /
  3. Tjänster Hydal kan erbjuda
  4. /
  5. Svetsning av aluminium

Vi erbjuder svetsning genom olika metoder. De flesta aluminiumlegeringar kan svetsas med konventionella metoder som MIG- och TIG-svetsning, även om speciella svetsmetoder utvecklats för aluminium. Som fogmetod ger svetsning följande fördelar:

  • svetsning är en av de säkraste och lättaste metoderna att utföra luft- och vattentäta fogar.
  • det är möjligt att svetsa i materialtjocklekar från 1 mm upp till flera centimeter. Med speciell apparatur kan man svetsa i folietunna material.
  • svetsning förekommer inom Hydal såväl i fullt automatiserade och robotiserade processer för att tillförsäkra maximal repeterbarhet och processegenskaper, som genom manuell svetsning för högre flexibilitet och lägre investeringar.
  • svetsning är som regel en kostnadseffektiv fogmetod.
Snabba fakta!

Hög styvhet: Svetsning av aluminium ger hög styvhet och hållfasthet, vilket gör det lämpligt för konstruktioner där hög belastning är förväntad.
Låg vikt: Aluminium är mycket lättare än andra metaller, vilket gör det lämpligt för konstruktioner där låg vikt är viktigt.
Korrosionsbeständighet: Aluminium är naturligt korrosionsbeständigt, så svetsade aluminiumprodukter kommer att vara mer motståndskraftiga mot rost och korrosion än produkter gjorda av andra metaller.
Lätt att bearbeta: Aluminium är lätt att bearbeta, så det är lätt att svetsa och forma det till olika konstruktioner.
Låga kostnader: Svetsning av aluminium är ofta billigare än andra metoder för sammanfogning, så det kan vara ett kostnadseffektivt val för vissa applikationer.