Aluminiumprofiler

Inom Hydal Group finns 3 st pressar, dessa är belägna i Raufoss, Norge. Presskapaciteten är 1200 ton, 2200 ton och 7000 ton. Den största pressen med en presskraft på 7000 ton är den största i Norden. Här kan man pressa profiler med en vikt från ca 80 gram/meter upp till ca 30 kg/meter.

Vi kan även köpa aluminiumprofiler från andra externa leverantörer av aluminiumprofiler. Som ett resultat är varje profilform optimerad för kvalitet, mekaniska kvaliteter och prissättning samtidigt som vi kan erbjuda lager. Detta innebär att vi kan erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser till er som kund.

Tillsammans med er som kund kan vi designa och optimera profilgeometrin, säkra toleranser och få till en pressbarhet, samtidigt som vi optimerar profilsnittet för vidare bearbetning. Gör vi detta tillsammans i ett tidigt skede så kommer slutprodukten att kunna bli kvalitetssäkrad och det i sin tur genererar en lägre totalkostnad för er produkt.

Snabba fakta!

Låg vikt: Aluminium är ett mycket lätt material, vilket gör aluminiumprofiler lätta att hantera och installera.
Korrosionsbeständighet: Aluminium är ett korrosionsbeständigt material, vilket gör aluminiumprofiler lämpliga för utomhusbruk och i miljöer med hög fuktighet eller saltluft.
Hållbarhet: Aluminiumprofiler är mycket hållbara och kan tåla mycket användning och slitage.
Lätt att bearbeta: Aluminium är ett lättbearbetat material, vilket gör det enkelt att skära, bocka och svetsa aluminiumprofiler till olika former och storlekar.
Estetiskt tilltalande: Aluminiumprofiler har en modern och sofistikerat utseende som kan passa in i många olika arkitektoniska stilar.
Ekonomiskt: Aluminium är ett billigt material jämfört med andra metaller och aluminiumprofiler är därför ett prisvärt alternativ för många byggprojekt.
Flexibilitet: Aluminiumprofiler kan användas i en mängd olika applikationer, inklusive fönsterramar, dörrar, tak, väggar, räcken, golv och mycket mer.