Lackering av aluminium

  1. Hem
  2. /
  3. Tjänster Hydal kan erbjuda
  4. /
  5. Lackering av aluminium

Vi kan erbjuda såväl pulverlackering som våtlackering. Pulverlackering av aluminiumprofiler är vanligast och är en lösningsmedelsfri och miljövänlig lackmetod som ger tillgång till ett brett färgspektra. Metoden ger tillgång till bl a följande egenskaper:

  • brett färgspektra
  • varierad ytfinish
  • goda korrosionsegenskaper
  • god slit- och glidyta
 

Pulverlackering ger god UV-tålighet och är därför lämplig för produkter avsedda för utomhusbruk. Pulverlackering ger tillgång till hela färgskalan av förekommande RAL- och NCS-kulörer.

Våtlackering är en utmärkt metod för kunder som prioriterar god funktion och estetik, och passar speciellt i de fall där produkten i fråga inte kan utsättas för höga temperaturer. Våtlackering ger en hållbar, jämn och blank finish och kan användas för produkter i alla olika storlekar.

Snabba fakta!

Hög korrosionsbeständighet: Pulverlackering ger ett tjockt och hårt skikt som är motståndskraftigt mot korrosion och rost, vilket gör det lämpligt för utomhusanvändning.
Hög hållfasthet: Pulverlackering ger en hård och slagtålig yta som är motståndskraftig mot mekaniska skador.
Goda estetiska egenskaper: Pulverlackering gör det möjligt att skapa en mängd olika färger och finish, vilket ger möjlighet till hög estetisk kvalitet för produkten.
Miljövänligt: Pulverlackering är en miljövänlig metod eftersom det inte innebär användningen av vätskor och det är lätt att återvinna och återanvända pulverlacket.
Låga kostnader: Pulverlackering kan vara ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med andra metoder för ytbehandling, särskilt för stora produktionsvolymer.
Hög effektivitet: Pulverlackering är en snabb och effektiv metod för att täcka stora ytor på kort tid.